söndag 30 oktober 2022

Pestokyckling



4 portioner valfri pasta

600 g kycklingfilé

grillkrydda och salt

100 g färska champinjoner

1 paprika

1 rödlök

smör att steka i

3–4 dl grädde, valfri fetthalt

1 burk pesto, ca 190 g, eller hemgjord

lite kinesisk soja

2 msk kycklingfond

150 g parmesanost (2/3 till såsen och 1/3 till servering)

hackad basilika


Gör så här:

  1. Strimla kycklingen. Stek den i smör tills den fått fin färg och är helt genomstekt. 
  2. Krydda med grillkrydda och salt.
  3. Skär svampen i fjärdedelar och paprika och lök i småbitar och låt dem fräsa med kycklingen en stund. 
  4. Häll i grädden och tillsätt peston. Droppa i soja och fond.
  5. Riv parmesanosten grovt och rör ned 2/3 av osten.
  6. Låt puttra en stund.
  7. Koka pastan, enligt anvisningarna på förpackningen, och häll av vattnet.
  8. Lägg upp pastan på ett stort fat och häll över såsen. Rör runt lite försiktigt.
  9. Strö över den resterande osten och lite hackad basilika.

Inga kommentarer: