onsdag 7 september 2022

Tomatpasta med tryffelfärskost



pasta till 4 portioner

400 g körsbärstomater

1 gul lök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

1 msk olivolja

2–3 dl vatten, från pastakoket

150 g färskost med tryffelsmak

70 g bladspenat

salt och nymalen svartpeppar


Till servering:

riven parmesan

olivolja


Gör så här:

  1. Koka pastan al dente i saltat vatten (spara 2–3 dl kokvatten).
  2. Stek lök och vitlök mjuk i olivolja. 
  3. Tillsätt tomater, 2 dl pastavatten och tryffelfärskost. Rör runt och låt koka ihop några minuter tills tomaterna är lite mosiga. Tillsätt eventuellt mer pastavatten för att få en lagom såsig konsistens.
  4. Vänd i spenaten och låt den bli mjuk. 
  5. Blanda i pastan. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  6. Häll upp på ett stort fat.
  7. Strö över riven parmesan och ringla över lite god olivolja

Inga kommentarer: