torsdag 1 september 2022

Majsplättar med feta- och kesoröra


1 röd chilifrukt 

½ kruka basilika

4 ägg

1¼ dl mjölk

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 burk majs (à 340 g), avrunnen

smör att steka i


Feta- och kesoröra:

1 burk keso (à 250 g)

100 g smulad fetaost

2 klyftor pressad vitlök


Gör så här:
  1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka basilikan.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk. 
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. 
  4. Vispa ner mjölblandningen i ägg- och mjölkblandningen tillsammans med chilin och basilikan.
  5. Häll i majs och rör runt ordentligt.
  6. Stek 10–12 plättar av smeten i smör, 3–4 minuter på varje sida.
  7. Blanda keso med smulad fetaost och vitlök. 
  8. Servera plättarna med röran och en sallad.

Inga kommentarer: