söndag 25 mars 2012

Majsplättar med feta- och kesoröra


1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 kruka basilika eller persilja
4 ägg
1 1/4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 burk majs (à 340 g)
smör att steka i

1 liten burk keso (à 250 g)
100 g smulad fetaost
2 klyftor pressad vitlök

Gör så här:
  1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka basilikan.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk. 
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. 
  4. Vispa ner mjölblandningen i ägg- och mjölkblandningen tillsammans med chilin och basilikan/persiljan.
  5. Häll i majs, sköljd och avrunnen.
  6. Stek 12–16 plättar av smeten i smör, 3–4 minuter på varje sida.
  7. Blanda keso med smulad fetaost och vitlök. 
  8. Servera plättarna med röran och en sallad.

Inga kommentarer: