400 g pappardelle eller tagliatelle
1 burk inlagda kronärtskockor i olja (290 g), avrunna
3 dl vispgrädde
100 g parmesanost, finriven
1 ekologisk citron, zest och saft
ev ca 1 dl pastavatten
salt och nymalen svartpeppar
1 kruka salvia, plockade blad
olivolja att fritera i
Till servering
30 g ruccola
nymalen svartpeppar
god olivolja
Gör så här:
- Hetta upp ett lager olivolja i en stekpanna. Lägg i salviabladen och fritera dem krispiga. Låt rinna av på ett hushållspapper.
 - Mixa de avrunna kronärtskockorna till en slät puré i en matberedare eller med en mixerstav.
 - Koka upp grädden och vispa ner kronärtskockspurén. Sänk värmen till lägsta nivån och rör i parmesanosten tills den smält.
 - Blanda i citronzest och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
 - Koka pastan tills den är nästan färdig och spara lite pastavatten innan du häller av den. Rör ner pastan i kronärtskockssåsen och späd eventuellt med lite pastavatten om såsen känns för tjock.
 - Häll upp pastan på ett stort fat och toppa med de friterade salviabladen, ruccola, svartpeppar och lite god olivolja.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar