lördag 18 november 2017

Ädelostbiffar med svampsås


Biffar:
500 g nötfärs
1/2 riven lök
1 ägg
1/2 dl grädde
140 g ädelost, grovt riven
2 msk kalvfond
1 krm peppar
2 tsk dijonsenap

Svampsås:
200 g champinjoner
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
salt och nymalen svartpeppar
1 tsk worcestershiresauce
1 msk soja
1,5 dl vatten
2 msk kalvfond
2 tsk svart vinbärsgelé
1 tsk dijonsenap
smör att steka i

Gör så här:
  1. Blanda ingredienserna till biffarna och forma till ca sex stycken biffar. 
  2. Stek i smör tills de fått fin färg och är helt genomstekta.
  3. Skär champinjonerna i kvartar och fräs dem i smör på medelstark värme.
  4. Tillsätt övriga ingredienser till såsen. 
  5. Låt koka ihop och reducera tills konsistensen är tjock och såsig. Det tar ca 15–20 minuter
  6. Servera biffarna med såsen, en god sallad och valfritt tillbehör, till exempel klyftpotatis.

Inga kommentarer: