söndag 28 augusti 2022

Ädelostbiffar med svampsås




Biffar:

500 g nötfärs

½ gul lök, finriven

1 ägg

½  dl grädde, valfri fetthalt

140 g ädelost, grovriven

2 msk kalvfond

1 krm peppar

2 tsk dijonsenap


Svampsås:

200 g färska champinjoner

3 dl grädde, valfri fetthalt

2 dl crème fraîche, valfri fetthalt

salt och nymalen svartpeppar

1 tsk worcestershiresås

1 msk soja

1½ dl vatten

2 msk kalvfond

2 tsk svart vinbärsgelé

1 tsk dijonsenap

smör att steka i

persilja, finhackad


Gör så här:
  1. Blanda ingredienserna till biffarna och forma till ca sex stycken biffar. 
  2. Stek i smör tills de fått fin färg och är helt genomstekta. Ställ åt sidan. 
  3. Skär champinjonerna i kvartar och fräs dem i smör på medelstark värme.
  4. Tillsätt övriga ingredienser till såsen. 
  5. Låt koka ihop och reducera tills konsistensen är tjock och såsig. Det tar ca 15–20 minuter.
  6. Strö över lite finhackad persilja.
  7. Servera biffarna med såsen, en god sallad och valfritt tillbehör, till exempel klyftpotatis.

Inga kommentarer: