lördag 18 juni 2022

Tre förrätter – som huvudrätt


Tre förrätter som kan serveras tillsammans som en huvudrätt – eller var för sig som förrätter.


Halloumivåfflor



2 st halloumi-ostar

1 msk potatismjöl eller majsstärkelse

smör till våffeljärnet


Gör så här:

  1. Riv osten på grova sidan och blanda med potatismjöl. 
  2. Pensla båda sidorna på våffeljärnet med smör. 
  3. Lägg i hälften av osten i våffeljärnet (har man ett dubbelt kan man grädda två samtidigt, halva smeten till 1 våffla alltså). 
  4. Grädda tills den är gyllene och lägg upp på tallrikar och toppa med valfri topping, till exempel skagenröra. Använder du kall topping är det godast om du låter våfflorna svalna något.


Burrata med tomater och pesto



2 st burrata-ostar

250 g körsbärstomater

hemgjord pesto

balsamico 

flingsalt


Gör så här:

  1. Gör peston gärna någon timme innan servering så att smakerna hinner utvecklas. Förvara i rumstemperatur så att den inte stelnar.
  2. Lägg de halverade tomaterna (se till att de är rumstempererade för bästa smak!) på ett stort fat. Placera burratan i mitten. Klicka över pesto, ringla över balsamico och strö på lite flingsalt. 


Bresaola med tryffelkräm



70 g bresaola

ruccola

riven parmesan

pinjenötter

tryffelkräm


Tryffelkräm:

1 dl crème fraîche

½ dl majonnäs

1–2 msk tryffelolja

salt & svartpeppar


Gör så här:

  1. Blanda samman ingredienserna till tryffelkräm. Låt stå kallt – gärna en timme eller mer. 
  2. Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått lite färg. Låt svalna.
  3. Lägg upp bresaolan på tallrikar och toppa med ruccola i mitten. 
  4. Grovriv parmesanosten och strö över. 
  5. Strö över pinjenötterna och avsluta med att ringla över tryffelkrämen.

Inga kommentarer: