söndag 6 mars 2022

Krämig kycklingpasta med grönkål och champinjoner



100 g grönkål 

100 g champinjoner

1 klyfta vitlök

400 g kycklingfilé

smör att steka i

salt & svartpeppar

3 dl vispgrädde

2 tsk citronsaft

2 msk kycklingfond

2 msk dijonsenap


Till servering:

400 g pasta

parmesanost, grovriven

valnötter

hackad basilika


Gör så här:

  1. Dra av bladen från stammen på grönkålen. Riv bladen i bitar. Bryt sönder svampen i bitar, eller skär den i mindre bitar med kniv.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Skär kycklingen i bitar och stek den i en stor stekpanna med smör tills de är helt genomstekta. Salta och peppra.
  4. Tillsätt vitlök, champinjoner och kål. Rör om så att allt blandas ordentligt. Tillsätt grädde, kycklingfond, dijonsenap och citronsaft. Ta några rejäla varv med svartpepparkvarnen över alltihop. Låt puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Häll av vattnet på pastan, blanda ner ca 1 dl av pastavattnet i pannan med kycklingen och rör om väl.
  7. Blanda ihop pastan och såsen och häll upp på ett stort fat.
  8. Servera direkt med nyriven parmesan, lite valnötter och basilika på toppen.

Inga kommentarer: