lördag 5 mars 2022

Grönkålspasta med valnötter och parmesan


400 g pasta

salt

1 gul lök

2 klyftor vitlök

2 msk smör

1 krm salt

250 g grönkål

2 dl crème fraîche

2 msk grönsaksfond

2 dl kokvatten

2 dl valnötter

2 dl parmesanost

svartpeppar, nymalen


Gör så här:

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Spara kokvattnet.
  2. Skär bort stammen på grönkålen och strimla kålen. 
  3. Hacka lök och vitlök och stek i smör med 1 krm salt i några minuter.
  4. Addera grönkål och stek den mjuk.
  5. Häll på crème fraiche, fond och kokvatten från pastan. Låt puttra ihop några minuter.
  6. Hacka nötterna och tillsätt dem.
  7. Rör i parmesan och svartpeppar och ta av från värmen. 
  8. Rör i den nykokta pastan och lägg upp allt på ett stort fat och servera med extra parmesanost. 

Inga kommentarer: