måndag 31 maj 2021

Kycklinggryta med sweet chili, vitlök och ingefära


1 kg kycklingfilé

1¼ dl neutral olja

1 dl sweet chilisås

4 pressade vitlöksklyftor

1 msk färskriven ingefära

salt & svartpeppar

1 tärnad röd paprika

1 strimlad purjolök

1 förpackning kokosmjölk, 2½ dl

2 dl grädde

2 tsk paprikapulver


Gör så här:

  1. Gör en marinad på olja, sweet chilisås, vitlök, ingefära, salt och svartpeppar. 
  2. Putsa och strimla kycklingfiléerna och lägg i marinaden i ca 1 timme.
  3. Stek kycklingen i marinaden i en stekpanna eller gryta. 
  4. Tillsätt paprikan och purjolöken och låt fräsa med en stund. 
  5. Häll på kokosmjölk, grädde, paprikapulver och låt puttra ihop några minuter. 
  6. Smaka av med mer salt och svartpeppar.
  7. Servera med ris och en god sallad.
  8. Tips! Har du bråttom går det bra att hoppa över steget med marinering. Stek då kycklingen direkt i marinaden.

Inga kommentarer: