Sås:
1 dl oystersås
½ dl ljus soja (japansk)
1 msk fisksås
½–1 dl vatten
2 msk sesamolja
2 msk sweet chilisås
3 tsk majsstärkelse
Wok:
700 g kycklingfilé
chiliflakes
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
2 röda paprikor
2 dl neutrala cashewnötter
Garnering:
salladslök
sesamfrön
hackad koriander
Gör så här:
- Blanda samman alla ingredienser till såsen. Ställ åt sidan.
- Skär kycklingen i bitar, krydda med chili. Stek den helt genomstekt i olja. Tag ur kycklingen och ställ åt sidan.
- Skala och skär löken i strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Låt den steka tillsammans med lök och finriven ingefära tills löken är mjuk.
- Skär paprikan i bitar och ha i den i stekpannan/woken.
- Häll över såsen och låt allt koka i cirka 10 minuter.
- Ha sedan i kycklingbitarna och cashewnötter. Låt allt koka ihop i cirka 5 minuter.
- Finhacka salladslök och lite koriander och strö över kycklingen tillsammans med lite sesamfrön.
- Servera med kokta nudlar eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar