500 g blandfärs
Smaksättning:
1 stor gul lök
1 dl grädde
1 ägg
rejält med salt
mald svartpeppar
mald vitpeppar
socker
smör till stekning
Sås:
2 dl vatten till stekskyn
2 dl grädde
kalvfond
kinesisk soja
ev maizenaredning
Gör så här:
- Mixa allt till smaksättningen i matberedare tills det blir en fin smet. Smeten ska smaka på gränsen till översaltad, för då vet man att resultatet blir bra.
- Blanda ner färsen och rulla till köttbullar.
- Stek köttbullarna runt om i mycket smör tills de är genomstekta.
- Deglasera pannan med 1 dl vatten efter varje stekning och spara stekskyn till såsen.
- Koka upp skyn och häll på 2 dl grädde. Låt sjuda tills såsen blivit något krämigare. Smaka av med kalvfond och soja. Red ev såsen med maizenaredning om du vill ha den tjockare.
- Servera med kokt potatis eller valfri pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar