söndag 22 augusti 2021

Världens godaste köttbullar


500 g blandfärs

Smaksättning:
1 stor gul lök
1 dl grädde
1 ägg
rejält med salt
mald svartpeppar
mald vitpeppar
socker

smör till stekning

Sås:
2 dl vatten till stekskyn
2 dl grädde
kalvfond
kinesisk soja
ev maizenaredning

Gör så här:
  1. Mixa allt till smaksättningen i matberedare tills det blir en fin smet. Smeten ska smaka på gränsen till översaltad, för då vet man att resultatet blir bra. 
  2. Blanda ner färsen och rulla till köttbullar. 
  3. Stek köttbullarna runt om i mycket smör tills de är genomstekta. 
  4. Deglasera pannan med 1 dl vatten efter varje stekning och spara stekskyn till såsen. 
  5. Koka upp skyn och häll på 2 dl grädde. Låt sjuda tills såsen blivit något krämigare. Smaka av med kalvfond och soja. Red ev såsen med maizenaredning om du vill ha den tjockare.
  6. Servera med kokt potatis eller valfri pasta.

Inga kommentarer: