2 rullar smördeg
500 g kycklingfilé
1 gul lök
smör att steka i
grillkrydda + kinesisk soja
200 g skalade räkor (500 g oskalade)
300 g räkost
2 dl crème fraîche
2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk sweet chilisås
salt & svartpeppar
1 tsk curry
1 ägg ( till pensling)
Gör så här:
- Strimla kycklingen och löken. Stek kycklingen helt klar i lite smör. Tillsätt löken och låt bryna en stund så att den får lite färg. Avsluta med att krydda med grillkrydda och lite soja.
- Klä en pajform med ena rullen smördeg och lägg i kyckling- och lökröran och de skalade räkorna.
- Blanda samman ingredienserna till fyllningen och häll smeten i pajformen.
- Täck med den andra rullen smördeg. Pensla med ägg och nagga små hål så att varmluften kan pysa ut.
- Grädda pajen 25 minuter i 225° Sänk sedan värmen till 150°och grädda i ytterligare 15–20 minuter. Täck med folie om den blir för mörk.
- Låt svalna något och servera med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar