1 kg kycklingfilé
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
½–1 burk mango chutney
1 msk kycklingfond
3 msk kinesisk soja
3–4 dl grädde, valfri fetthalt
sambal oelek
salt & svartpeppar
150–200 g färsk spenat
Gör så här:
- Strimla kycklingen. Stek i lite matfett i en stekpanna tills den blir helt genomstekt. Salta och peppra. Lägg över i en gryta.
- Strimla rödlöken och finhacka vitlöken och fräs en stund. Lägg över i grytan.
- Tillsätt mango chutney, kycklingfond, soja och grädde. Låt småputtra 5–10 minuter. Krydda med sambal oelek och smaka av med salt & peppar.
- Vänd till sist ned spenaten och låt allt bli genomvarmt.
- Servera med nykokt pasta och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar