Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g kallt smör
3 msk kallt vatten
Gör så här:
- Mixa samman till en deg och tryck ut i en pajform.
- Ställ kallt i kylen i ca 30 minuter.
- Nagga bottnen med gaffel
- Förgrädda pajen på 225° i ca 10–15 minuter.
Fyllning:
3 rödlökar
1 schalottenlök
smör att steka i
2 msk balsamvinäger av god kvalitet
flingsalt & svartpeppar
20 körsbärstomater
Äggstanning:
3 ägg
2 dl crème fraîche
1 dl riven gruyèreost
finhackad persilja
flingsalt & svartpeppar
2 dl riven gruyèreost
finhackad persilja
Gör så här:
- Strimla rödlök och schalottenlök och fräs i smör.
- Häll på balsamvinäger och låt puttra några minuter.
- Salta och peppra lätt. Lägg detta i botten på den förgräddade pajen.
- Vispa samman äggstanningen och häll försiktigt ovanpå löken i pajformen.
- Dela tomaterna i halvor och placera ut med snittytan uppåt.
- Strö över riven ost och lite finhackad persilja.
- Grädda i 200° i ca 40 minuter till äggstanningen har stelnat och fått fin gyllene färg.
- Ta ut pajen ur ugnen och låt värmen fördela sig i ca 5 minuter. Servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar