onsdag 23 september 2020

Smördegspizza med pestokräm, avokado och räkor



1 rulle smördeg

2 dl crème fraîche

1 dl philadelphiaost

1 dl pesto

2 dl riven ost

10 körsbärstomater

1 liten rödlök 

2 st  avokado

200g skalade räkor 

färsk basilika

olivolja

Gör så här:

  1. Rulla ut smördegen och kavla ut den något. Använd lite mjöl så inte degen fastnar. 
  2. Blanda samman crème fraîche, philadelphiaost och pesto. Bred ¾ av detta på smördegen. 
  3. Ställ in i ugnen på 220 grader i cirka 10 minuter. 
  4. Tag sedan ut och strö över riven ost, halverade tomater och strimlad lök. 
  5. Baka vidare tills dess att osten smält och tomater och lök fått lite färg, cirka 15–20 minuter. 
  6. Tag ut smördegen ur ugnen och toppa med skivad avokado, räkor, pestoröra och strimlad färsk basilika. Ringla över lite fin olivolja.
  7. Servera pizzan varm.

Inga kommentarer: