söndag 11 oktober 2020

Räksoppa med saffran och avokado


4 schalottenlökar
2 msk skaldjursfond + ½–1 l vatten
3 dl crème fraîche
1½ dl torrt vitt vin
1 paket saffran (½ gram)
salt & peppar
1 dl risonipasta
4 avocados
2 burkar stora räkor i lake
dill

Gör så här: 
  1. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan när den är klar. 
  2. Hacka löken och fräs den i smör i en gryta, utan att den tar färg. 
  3. Tillsätt sen saffran och fräs ytterligare ca 1 min. 
  4. Häll på vin, fond och vatten. Låt sjuda ca 10 min. 
  5. Tillsätt crème fraiche och sjud ytterligare ca 5 min.  
  6. Rör risonin. Salta och peppra. 
  7. Lägg upp på tallrikar och toppa med avrunna räkor, skivad avokado och lite dill.

Inga kommentarer: