lördag 8 februari 2020

Pizzarulle med köttfärsfyllning


1 pizzaförpackning med deg
500 g köttfärs
1 burk krossade tomater
2 msk honung
2 msk sweet chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
3 dl riven mozzarella

1 ägg
oregano

Gör så här: 
  1. Stek köttfärsen tills den är helt genomstekt.
  2. Häll i krossade tomater, honung, chilisås, vitlök, salt och peppar.
  3. Låt puttra på medelvärme i ca 20 min tills vätskan kokat in.
  4. Rulla ut pizzaplattan på en bakpappersklädd plåt. 
  5. Fördela ut köttfärssåsen över hela plattan. 
  6. Lägg på riven ost, men spara lite till toppingen.
  7. Rulla ihop rullen längs med långsidan. 
  8. Pensla med ett uppvispat ägg, strö över riven ost och oregano. 
  9. Grädda 225 grader ca 20–25 min.
  10. Servera med pizzasallad.

Inga kommentarer: