1–2 klyftor vitlök
300 g spetskål
300 g blandfärs
1 msk kalvfond
2 krm salt
1 krm peppar
1 tsk kinesisk soja
1 burk böngroddar (avrunnen vikt ca 200 g)
Karamelliserad lök:
3 små gula lökar
smör
socker & salt
Sås:
1 dl crème fraîche
2 msk sweet chilisås
pitabröd
Gör så här:
- Börja med såsen.
 - Blanda samman crème fraîche och sweet chili. Ställ kallt.
 - Gör sedan den karamelliserade löken.
 - Skala, halvera och skär löken i skivor. Stek detta länge på medeltemp i en rejäl klick smör tills löken fått färg. Strö öve lite socker och salt efter smak och låt karamelliseras ordentligt. Ställ åt sidan och värm på innan servering.
 - Sedan är det dags för köttfärsröran.
 - Skär vitkålen i strimlor. Pressa vitlöken. Fräs allt i smör i stekpanna. Lägg åt sidan.
 - Stek färsen färdig. Tillsätt sedan vitkålsröran och soja. Smaksätt med kalvfond, salt och peppar. Avsluta med att röra ner böngroddarna och låt allt bli varmt.
 - Värm den karamelliserade löken.
 - Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen.
 - Fyll pitabröden med köttfärsröran, toppa med såsen och en rejäl klick karamelliserad lök.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar