16 skivor formbröd (skär bort kanterna)
3 paket bacon
2 msk kalvfond
3 msk ketchup
1 dl passerade tomater
2 dl crème fraîche
salt & peppar
paprikakrydda
2 pkt fetaost
4 dl riven ost
1 lök
Gör så här:
- Börja med att strimla baconen och stek dem en stund.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll i ketchup, kalvfond, passerade tomater. Krydda. Låt sedan puttra en stund. Häll i crème fraîche och låt puttra i ca 5 minuter.
- Smula på fetaost på lager 1.
- Ha på lite av baconröran, toppa med riven ost.
- Bygg likadana lager tills du har 4 lager bröd och 3 lager med fyllning.
- Toppa med fetaost, skivad lök och riven ost. Krydda med svartpeppar och paprikakrydda.
- Tillaga i ugnen i ca 20–25 minuter. Täck med folie efter halva tiden om den börjar få lite för mycket färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar