söndag 27 oktober 2019

Svampburgare


100 g svamp, till exempel champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1 msk fond, (grönsaks- eller brynt schalottenlöks-)

400 g nötfärs
1 ägg
salt och svartpeppar
1 msk timjan

hamburgerbröd
rödlök
salladsblad
tomatskivor
ädelost
aioli

Gör så här:
  1. Hacka svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör. Tillsätt lite fond i slutet. Låt svalna.
  2. Lägg färsen i en skål. 
  3. Blanda ner svamp- och lökfräset i färsen och tillsätt ägget. Krydda med salt och peppar. Blanda i timjanen. 
  4. Forma till biffar och stek dem i smör.
  5. Skala och skiva rödlöken tunt. Värm bröden i stekpannan. 
  6. Lägg sallad, tomat och burgare på brödens underdelar. Lägg på ost, rödlök och aioli. Sätt på brödlocken och servera.

Inga kommentarer: