2 gula lökar
200 g champinjoner
1 kg kycklingfilé
salt, peppar
2 msk smör
½ tsk torkad timjan
3 msk dijonsenap
2 dl ljus öl
3 dl vispgrädde
70 g färsk spenat
Tillbehör:
parmesanpotatis, se recept nedan
Gör så här:
- Finhacka löken. Ansa och dela champinjonerna i kvartar.
- Strimla kycklingfilén och stek klar i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar.
- Lägg i lök och svamp, och fräs ett par minuter.
- Tillsätt timjan, senap, öl och grädde, och koka upp. Småkoka under lock ca 20 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. och vänd ner spenaten.
- Servera med parmesanpotatis.
Parmesanpotatis
800 g potatis1 dl vispgrädde
3 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
1½ dl riven parmesanost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala, dela och klyfta potatisen, och koka den i ca 15 minuter. Den ska vara nästan mjuk, och låt den rinna av väl.
- Lägg den i en smord ugnsform. Blanda grädde, persilja, riven vitlök, salt och peppar, och häll över potatisen. Strö över parmesanosten.
- Tillaga i ugnen tills potatisen fått fin färg, ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar