söndag 15 december 2019

Kycklinggryta med parmesanpotatis


2 gula lökar
200 g champinjoner
1 kg kycklingfilé
salt, peppar
2 msk smör
½ tsk torkad timjan
3 msk dijonsenap
2 dl ljus öl
3 dl vispgrädde
70 g färsk spenat

Tillbehör:
parmesanpotatis, se recept nedan

Gör så här:
  1. Finhacka löken. Ansa och dela champinjonerna i kvartar.
  2. Strimla kycklingfilén och stek klar i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg i lök och svamp, och fräs ett par minuter.
  4. Tillsätt timjan, senap, öl och grädde, och koka upp. Småkoka under lock ca 20 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. och vänd ner spenaten. 
  6. Servera med parmesanpotatis.

Parmesanpotatis

800 g potatis
1 dl vispgrädde
3 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
1½ dl riven parmesanost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala, dela och klyfta potatisen, och koka den i ca 15 minuter. Den ska vara nästan mjuk, och låt den rinna av väl.
  3. Lägg den i en smord ugnsform. Blanda grädde, persilja, riven vitlök, salt och peppar, och häll över potatisen. Strö över parmesanosten. 
  4. Tillaga i ugnen tills potatisen fått fin färg, ca 20 minuter.

Inga kommentarer: