måndag 14 juni 2021

Köttfärspaj med kantareller




Pajdeg:
50 g smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Blanda alla ingredienserna till degen och knåda samman till en smidig deg. 
  3. Kavla ut degen och klä in pajformen.
  4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
Fyllning:
500 g nötfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl sweet chilisås
2 msk kalvfond
salt
peppar
½ l kantareller (Tips! Konservburkarna på affären funkar också, ta i så fall två små burkar à 200 g)

Täcke:
5 dl crème fraiche
2 dl riven ost, gärna lagrad

Gör så här:
  1. Hacka den gula löken och vitlöken och fräs tillsammans med köttfärsen, tills färsen är helt genomstekt. 
  2. Krydda med sweet chilisås, fond, salt och peppar och tillsätt kantarellerna. 
  3. Låt allt stå och puttra några minuter.
  4. Fördela köttfärsröran i pajskalet. 
  5. Bred crème fraichen över köttfärsen och strö över den rivna osten. 
  6. Grädda i mitten av ugnen tills osten fått färg, ca 15–20 minuter. 
  7. Servera med en sallad. 

Inga kommentarer: