torsdag 4 april 2019

Gryta med halloumi och chorizo


1 lök
1 paprika
2 pkt krossade tomater, totalt ca 1000 g
1–2 msk grönsaksfond
1–2 msk flytande honung
1 kruka basilika
1 pkt chorizokorv, ca 300 g
1 pkt halloumi, ca 200 g
olivolja

Gör så här:
  1. Hacka lök och paprika och fräs ett par minuter i en stekpanna med höga kanter.
  2. Tillsätt krossade tomater, grönsaksfond, honung och hackad basilika. Låt koka upp medan du skär chorizon i små tärningar. 
  3. Koka samman allting på svag värme i ca 10 min, rör om då och då.
  4. Skiva under tiden halloumiosten och stek vid sidan av.
  5. Lägg på halloumiskivorna på tomatröran vid servering och ringa lite olivolja över alltihop. 
  6. Servera med bröd och sallad. Är ni mycket hungriga kan ni dessutom servera pasta till.

Inga kommentarer: