tisdag 12 mars 2019

Samuels pasta


3 paket bacon
4 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
5 dl grädde, valfri fetthalt
4 msk dijonsenap
3 msk brynt schalottenlökfond
salt och peppar
65 g färsk babyspenat
500 g färsk pasta
finhackad gräslök

Gör så här:
  1. Finhacka schalottenlök och vitlök. Strimla baconet. Stek lök och bacon krispigt.
  2. Tillsätt grädde, dijonsenap och fond. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt puttra några minuter medan den färska pastan kokar.
  4. Tillsätt spenat i såsen och rör runt så att den blir genomvarm.
  5. När pastan är klar, häll av vattnet. Tillsätt pastasåsen och rör runt.
  6. Häll upp på ett stort fat och strö över finhackad gräslök. Servera genast.

Inga kommentarer: