torsdag 7 mars 2019

Halloumirårakor med avokadosalsa


[ca 6 st rårakor]


Rårakor:

200 g halloumi

500 g potatis

200 g morötter

smör att steka i


Avokadosalsa:

3 avokador

1 dl crème fraîche

½ dl finhackad gräslök

½ dl finhackad basilika

salt

valfri mängd chiliflakes


Gör så här:
  1. Börja med avokadosalsan. Mixa avokadon med  mixerstav. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Ställ kallt medan du tillagar rårakorna.
  2. Riv halloumi fint på ett rivjärn och lägg i en bunke.
  3. Grovriv potatis och morot och lägg i bunken med halloumi.
  4. Blanda om.
  5. Hetta upp en stekpanna med smör.
  6. Lägg i en sjättedel av rivet och platta till med en stekspade och forma till en "pannkaka".
  7. Stek på medelvärme i ca 6 minuter på varje sida. Tips: Vänd med hjälp av en tallrik.
  8. Låt ligga och hålla värmen i en form i ugnen på 120 grader medan du steker resten på samma vis. Om du vill vara effektiv är ett tips att använda två stekpannor samtidigt – då går det dubbelt så snabbt 😉
  9. Servera rårakorna med avokadosalsan.
  10. Tips: Ska du servera rårakorna som förrätt gör du dessa hälften så stora.


Inga kommentarer: