onsdag 28 augusti 2019

Krämig pastagratäng med kyckling och ädelost


400 g valfri pasta

600 g kycklingfilé, strimlad
lite teriyakisås och valfri grillkrydda

10–12 champinjoner, delade i kvartar
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
8 cocktailtomater, delade i kvartar
10-15 färska basilikablad, finstrimlade

1½ dl riven ost
140 g ädelost
5 dl grädde, valfri fetthalt

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200-220 grader varmluft
  2. Koka pastan enl anvisningarna på paketet, al dente i saltat vatten.
  3. Skär kvartar av champinjonerna och förväll i en stekpanna tills vattnet dunstar. Häll i någon msk vatten från början så sätter processen igång fortare och vattnet i svampen dunstar – samt att de slipper bränna fast i pannan.
  4. Salta och peppra svampen, häll upp i en skål.
  5. Tvätta och skär kvartar av cocktailtomaterna, lägg i skålen med svampen.
  6. Hacka basilikan och lägg även den i skålen med svamp och tomater.
  7. Låt de soltorkade tomaterna rinna av från oljan och lägg även dessa i skålen med svamp, tomater och basilika.
  8. Strimla kycklingfilén och stek i en panna med smör.
  9. När kycklingen är genomstekt krydda med teriyakisås och grillkrydda.
  10. När pastan kokat klart, häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
  11. Tillsätt allt som du har i skålen tillsammans med kycklingen i pastakastrullen. Rör omkring så att allt blandas.
  12. Vänd ner allt i en ugnsfast form.
  13. Strö över riven ost fördelat över hela och smula gräddädelosten fint över hela formen.
  14. Avsluta med att hälla över grädde.
  15.  Sätt in i ugnen i 15–20 min på 200-220 grader.
  16. Gratängen är klar när den fått en gyllene färg.

Inga kommentarer: