onsdag 20 februari 2019

Tomatsoppa med pasta


10 st körsbärstomater
5 soltorkade tomater
3 rostade paprikor
1 röd chili
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1–2 tsk sambal oelek
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 tsk honung
4 msk rödvin
5 + 2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 msk persilja, torkad i kryddburk
flingsalt och svartpeppar
4–5 dl valfri pasta
färsk persilja

Gör så här:
  1. Förbered grönsakerna genom att halvera tomaterna, strimla de soltorkade tomaterna och paprikorna. 
  2. Hacka sedan chili (ta bort kärnor och innerväggar om du inte vill ha så starkt), lök och vitlök. 
  3. Fräs detta i olivolja och tillsätt därefter persilja  krossade tomater, sambal oelek, honung, rödvin och grönsaksfond. Tillsätt till sist 5 dl vatten. 
  4. Låt soppan puttra på några minuter och mixa den sedan slät med stavmixer eller i mixer. Späd med lite vatten om soppan är för tjock. 
  5. Smaka av soppan med salt och peppar och ha därefter i den okokta pastan. 
  6. Låt småputtra tills dess att pastan är klar. 
  7. Rör ner lite grovt hackad persilja. 
  8. Servera med en klick créme fraiche och gärna lite vitlöksbröd. 

Inga kommentarer: