onsdag 20 februari 2019

Pasta med ädelost, spenat och valnötter


2 små rödlökar
2 vitlöksklyftor
½ röd chili
olivolja (att steka i)
100 g ädelost
2–3 dl pastavatten
100 g färsk spenat
flingsalt och svartpeppar

4 port spaghetti

2 dl valnötter
riven parmesanost

Gör så här:
  1. Hacka rödlöken. Skiva vitlöken och chilin tunt. Fräs i rikligt med olivolja. 
  2. Koka spaghettin al dente.
  3. Lyft sedan i spaghettin direkt från pastakastrullen till stekpannan. Vänd runt och tillsätt sedan smulad ädelost. 
  4. Tag 2–3 dl av pastavattnet och häll ner i stekpannan. Vänd runt hela tiden, och var försiktig så att det inte bränner fast i bottnen. 
  5. Vänd därefter ner spenaten i pastan och smaka av med salt och svartpeppar. 
  6. Vid servering strös hackade valnötter över pastan samt grovt riven parmesanost. 

Inga kommentarer: