lördag 31 juli 2021

Kycklingwok med nudlar


900 g kycklingfilé
250 g äggnudlar
2 rödlökar
4 msk jordnötsolja
1–2 röd chili
2 klyftor vitlök
2 röda paprikor
8 champinjoner
½ msk fisksås
1 tsk sesamolja
2 lime
100 g cashewnötter

Dressing:
1–1½ dl japansk soja
½ dl hoisinsås
1 tsk malen ingefära (kryddburk)
4 klyftor vitlök, pressade
2 tsk flytande honung

Gör så här:
  1. Rör samman dressingen. Ställ åt sidan. 
  2. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna. Ställ åt sidan. 
  3. Koka nudlarna precis mjuka. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Ställ åt sidan. 
  4. Strimla kycklingen och grovhacka rödlöken. 
  5. Värm oljan i en wokpanna och lägg i löken och kycklingen. 
  6. Finhacka vitlök och chili, blanda ner i kycklingen. Stek kycklingen klar.
  7. Strimla paprikan, skär svampen i kvartar och lägg ner dem i woken och låt dem bli varma. 
  8. Häll i fisksås och sesamolja. 
  9. Blanda i nudlarna. 
  10. Skär limen på hälften och grilla i stekpanna. 
  11. Pressa lime över woken och toppa med cashewnötterna. 
  12. Servera med dressingen i en skål vid sidan om, så att var och en kan skeda över önskad mängd på woken.

Inga kommentarer: