torsdag 22 juli 2021

Pasta med färsk tomatsås


400 g valfri pasta
2 askar (totalt 500 g) körsbärstomater (gärna blandade färger)
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
saften av en halv apelsin
2 msk god olivolja
1 kruka basilika
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1–2 pkt mozzarella till servering

Gör så här:
  1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten.
  2. Halvera tomaterna och lägg dem i en skål.
  3. Skiva vitlöken supertunt, blanda med tomater, honung, apelsinsaft, olivolja, salt och peppar.
  4. Plocka bladen från basilikan och riv sönder dem lite med händerna och lägg i skålen tillsammans med tomaterna. Salta och peppra.
  5. Mosa tomaterna genom att krama dem lite för hand och blanda dem sedan med den heta pastan.
  6. Häll upp pastan på ett uppläggningsfat.
  7. Riv mozzarellan i bitar med händerna och garnera med. Ringla över lite extra olivolja, dra något extra varv med pepparkvarnen och servera.
  8. Tips! Pastan är mycket god att äta kall nästa dag – som en pastasallad.

Inga kommentarer: