1 kg kycklingfilé
smör att steka i
grillkrydda
1 ½ hg rökt skinka (smörgåspålägg)
valfri mängd hackad jalapeños
2 msk finhackad persilja
1 ½ msk dijonsenap
2 ½ dl crème fraîche
2 dl grädde av valfri fetthalt
salt & peppar
riven ost ( gärna lagrad )
Gör så här:
- Strimla kycklingfilén. Stek den klar i lite smör. Krydda med valfri grillkrydda.
- Lägg i botten av en ugnsfast form.
- Klipp över skinka och valfri mängd jalapeños.
- Rör ihop persilja, dijonsenap, crème fraîche, grädde, salt och peppar och häll över kycklingen.
- Strö över osten och gratinera i 200 grader i cirka 20 minuter, tills osten smält och fått fin färg.
- Servera med pasta, ris eller klyftpotatis och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar