söndag 13 januari 2019

Kycklinggratäng med skinka och jalapeños


1 kg kycklingfilé
smör att steka i
grillkrydda

1 ½ hg rökt skinka (smörgåspålägg)
valfri mängd hackad jalapeños

2 msk finhackad persilja
1 ½ msk dijonsenap
2 ½ dl crème fraîche
2 dl grädde av valfri fetthalt
salt & peppar

riven ost ( gärna lagrad )

Gör så här:
  1. Strimla kycklingfilén. Stek den klar i lite smör. Krydda med valfri grillkrydda.
  2. Lägg i botten av en ugnsfast form.
  3. Klipp över skinka och valfri mängd jalapeños.
  4. Rör ihop persilja, dijonsenap, crème fraîche, grädde, salt och peppar och häll över kycklingen.
  5. Strö över osten och gratinera i 200 grader i cirka 20 minuter, tills osten smält och fått fin färg.
  6. Servera med pasta, ris eller klyftpotatis och en grönsallad.

Inga kommentarer: