1 färdig pizzadeg
150 g riven mozzarella
100 g smält smör
½ kruka hackad basilika
2 pressade vitlöksklyftor
riven parmesanost
Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bred ut den färdiga pizzadegen och skär den i remsor, ca 20 x 5 cm.
- Ta en remsa i taget och platta ut den något med fingrarna. Lägg riven mozzarellaost mitt på och längs med hela remsan, lämna en liten kant på båda sidor.
- Nyp ihop remsan på längden så att osten sluts in. Se till att degen är helt ihopnypt så att den inte öppnar sig vid gräddning.
- Vik varje ihopnypt deglängd på mitten och tvinna ihop till en avlång ”snurra”. Lägg alla snurror på ett bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda smält smör, hackad basilika, vitlöksklyftor, salt och peppar i en liten skål.
- Pensla smörblandningen på snurrorna. Toppa sedan med riven parmesanost.
- Grädda snurrorna i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de har fått fin färg. Servera varma.
- Passar som bröd till soppa, på buffébordet eller som drinktilltugg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar