Lagom för cirka åtta personer om soppan serveras som förrätt.
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
smör att steka i
1 ½ dl vitt vin
½ l vatten
2 msk kycklingfond
3 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
finhackad gräslök
1 paket bacon
Gör så här:
- Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken och den gula löken.
- Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
- Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
- Mixa soppan med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.
- Baconkrisp: Lägg baconskivorna på en bakplåtspapperklädd plåt och tillaga i ugnen, 200°C, i ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Skär i små bitar.
- Garnera med bacon, gräslök och ett par varv med svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar