1 påse färsk gnocchi (cirka 400 g)
280 g tärnad bacon
olivolja att steka i
200 g champinjoner
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk olivolja
1 msk vetemjöl
2 ½ dl grädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad bladpersilja
½ dl riven parmesanost
Gör så här:
- Fräs bacontärningarna knapriga i en stekpanna och lägg över i en skål.
- Skala och hacka lök samt pressa vitlök samt skölj och dela svampen.
- Fräs svamp, lök och vitlök i en kastrull några minuter i olivolja.
- Pudra över mjöl och rör runt.
- Häll i grädde och rör någon minut. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
- Riv ost. Skölj och grovhacka bladpersilja.
- Koka gnocchi enligt anvisningarna på förpackningen.
- Blanda gnocchisarna med svampsåsen samt bacon och servera med persilja samt riven ost på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar