söndag 30 december 2018

Parmesankyckling med karamelliserad lök


600 g kycklingfilé
1 dl teriyakisås
grillkrydda

1 stor gul lök (eller 2 mindre)
smör
2–3 msk strösocker

200 g grovriven parmesan
3 dl grädde

½ kruka färsk basilika, strimlade blad

Gör så här:
  1. Skiva löken och stek gyllene i smör. Pudra ett par omgångar med strösocker för extra fin färg och smak. Ställ åt sidan. 
  2. Strimla kycklingfiléerna. Stek klara och krydda med teriyakisås och grillkrydda. Lägg i botten på en ugnsfast form.
  3. Blanda grädde och parmesan i en skål. Skeda upp och fördela jämnt på kycklingfilén. 
  4. Lägg den karamelliserade löken överst.
  5. Ställ in i ugnen på 200 grader i ungefär 25 minuter tills ytan fått fin färg. Ta ut och strö över strimlad basilika.

Inga kommentarer: