600 g kycklingfilé
1 dl teriyakisås
grillkrydda
1 stor gul lök (eller 2 mindre)
smör
2–3 msk strösocker
200 g grovriven parmesan
3 dl grädde
½ kruka färsk basilika, strimlade blad
Gör så här:
- Skiva löken och stek gyllene i smör. Pudra ett par omgångar med strösocker för extra fin färg och smak. Ställ åt sidan.
- Strimla kycklingfiléerna. Stek klara och krydda med teriyakisås och grillkrydda. Lägg i botten på en ugnsfast form.
- Blanda grädde och parmesan i en skål. Skeda upp och fördela jämnt på kycklingfilén.
- Lägg den karamelliserade löken överst.
- Ställ in i ugnen på 200 grader i ungefär 25 minuter tills ytan fått fin färg. Ta ut och strö över strimlad basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar