söndag 13 maj 2018

Köttfärspaj med getost och grillad paprika


Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g smör
2–3 msk kallt vatten

Fyllning:
1 gul lök
2–3 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
smör till stekning
3 stora grillade paprikor från burk (ca 200 g avrunnen vikt)
salt och peppar
chiliflakes
2 msk kalvfond
1 dl crème fraîche
150 g philadelphiaost
2 ägg
1 msk honung
180 g chèvre i tunna skivor
150 g körsbärstomater

Gör så här:
  1. Skär smöret i bitar. Finfördela fettet i mjölet och tillsätt salt och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. 
  2. Klä en pajform med degen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°.  
  4. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  5. Skala och hacka löken och vitlöken. 
  6. Stek på medelvärme i smör några minuter utan att det tar färg. 
  7. Låt paprikan rinna av och hacka den i grova bitar. 
  8. Tillsätt färsen och paprikan till lökfräset och fortsätt steka det ett par minuter. 
  9. Krydda med salt, peppar, chiliflakes och kalvfond.
  10. Vispa ihop crème fraîche, ägg, honung, salt och peppar.
  11. Ta ut pajskalet ur ugnen när det är förgräddat. 
  12. Lägg i fyllningen och toppa med getosten. 
  13. Häll över äggstanningen. 
  14. Stick ner några hela tomater i fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter.
  15. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer: