1 kg kycklingfilé
250 g körsbärstomater, gärna olika färger
1 röd paprika
2 gula lökar
2 dl crème fraîche
3 dl grädde, valfri fetthalt
4 msk honung
1 msk dijonsenap
3 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
chiliflakes
1 kruka färsk basilika, finstrimlad (spara några blad till serveringen)
2 rejäla nävar riven parmesanost + extra parmesanost till serveringen
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Strimla kycklingfiléerna i mindre bitar.
- Dela tomaterna på mitten och skär paprikan och lökarna i mindre bitar.
- Stek kycklingen tills den är genomstekt.
- Ha sedan i lök, paprika och tomater. Stek i ca 5 minuter.
- Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra på låg värme i 10–20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pasta under tiden.
- Servera med pastan och toppa med parmesan och några färska basilikablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar