söndag 19 november 2017

Kycklinggratäng med salami


1 kg kycklingfilé
salt och nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl teriyakisås

100–150 g salami
250 g tomater
1 kruka basilika

2 dl crème fraîche
3 dl grädde
2 msk kycklingfond

minst 2 dl riven ost

Gör så här:
  1. Strimla kycklingfiléerna, salta och peppra dem och bryn dem i smör eller olja i en stekpanna. Pressa ner vitlöksklyftorna  och häll i teriyakisåsen. Låt puttra en stund.
  2. Lägg kycklingen i botten av en form, och skär salamin i bitar och lägg ovanpå kycklingen. 
  3. Tärna tomaterna och klipp loss basilikabladen och strimla dem. Strö detta ovanpå salamin. 
  4. Strö sedan på den rivna osten. 
  5. Vispa ihop créme fraiche med grädde och kycklingfond, och slå detta över gratängen, ovanpå osten. 
  6. Gratinera i mitten av ugnen på 225C i 15-20 min tills osten har fått fin färg. 
  7. Servera med till exempel pasta och sallad.

Inga kommentarer: