onsdag 1 november 2017

Glutenfri salamipizza


145 g färdigriven mozzarella i påse

4 msk färskost (ca 56 g)
1 ägg
2 dl mandelmjöl (ca 85 g) – helst ICAs
2 msk naturellt proteinpulver
lite salt

Topping:
1 dl färdig pizzasås (till exempel av märket Mutti)
150 g riven cheddar eller mozzarella
½ grön hackad paprika
ca 15 skivor salami (gärna tjockare skivor än de jag använt på bilden, så krymper de inte ihop så mycket...)

Tips! Väg gärna ingredienserna till degen.

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  3. Smält i mikron i 1,5–2 minuter beroende på mikrougn. 
  4. Rör ihop med en gaffel.
  5. Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
  6. Vispa ner mandelmjöl, proteinpulver och salt. Använd gärna en matberedare, det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Pudra ner lite mer proteinpulver om degen är för kladdig.
  7. Dela degen i två delar och lägg på varsitt bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett papper över och kavla ut till en rund tunn platta. Nagga med gaffel.
  8. Grädda i 6–8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
  9. Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.

Inga kommentarer: