fredag 24 november 2017

Drinktilltugg x 3

Baconlindade dadlar


  1. Klipp bacon mitt i tu och linda in en dadel i varje bit bacon. 
  2. Fäst med tandpetare, lägg i ugnsfast form och ställ in i ugnen, 200 grader, tills de fått fin färg. 
  3. Servera varma/ljumna.

Pestosnurror



smördeg på rulle
pesto
riven västerbottenost
flingsalt

  1. Rulla ut smördegen och bred ett lager pesto på. Strö över riven västerbottensost och rulla i hop som en rulltårta. 
  2. Låt vila i kylen ett par timmar så är det lättare att skära snygga skivor.
  3. Skär smala skivor och lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt. 
  4. Strö över lite flingsalt och grädda dem i ugnen, 225 grader, tills de fått fin färg. 
  5. Servera varma/ljumna.
  6. Tips! Byt ut peston mot tapenade – nästan ännu godare!

Ädelostkrustader


  1. Spritsa ner lite ädelost på tub i minicrustader och klicka på lite fikonmarmelad. 
  2. Gratinera i ugnen tills osten smält och krustaderna fått fin färg. 
  3. Servera varma/ljumna.

Inga kommentarer: