700–900 g kycklingfilé
1 gul lök
1 röd paprika
250 gram färska champinjoner
3 vitlöksklyftor
2 dl crème fraîche
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 dl torrt vitt vin
salt, peppar, kinesisk soja
2 dl riven lagrad, smakrik ost (till exempel västerbotten eller parmesan)
Gör så här:
- Strimla kycklingen. Stek färdigt i smör.
- Hacka lök, vitlök, champinjoner och paprika och stek i stekpanna.
- Lägg kyckling och grönsaker i en lite större gryta/panna och rör ner grädde, crème fraîche och smaksättningarna.
- Låt allt småputtra i ca 10 minuter.
- Smaka av och dra bort från pannan, rör ner osten.
- Servera med valfritt tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar