söndag 27 augusti 2017

Kycklingtacogratäng


1 kg kycklingfilé
grillkrydda
2 msk ketjap manis
1 msk kycklingfond

½ litet vitkålshuvud
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor

1 pkt knaperstekt bacon

200 g färskost
1 dl crème fraîche
2 dl tacosås
1 paket tacokrydda eller valfri mängd hemgjord tacokrydda

riven mozzarella eller annan ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Strimla kycklingfilén och stek klar. Krydda med grillkrydda, ketjap manis och kycklingfond. 
  3. Lägg åt sidan i en stor skål. 
  4. Skiva lök, vitkål och paprika, fräs mjuka i smör tillsammans med riven vitlök.
  5. Lägg i samma skål som kycklingen.
  6. Knaperstek bacon i annan panna. Lägg i skålen och rör ihop kyckling, vitkål, lök, bacon med färskost, crème fraîche, tacosås och tacokryddor och låt allt blanda sig väl.
  7. Lägg ner allt i en smord, ugnssäker form och fördela osten över.
  8. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter tills osten fått fin färg.

Inga kommentarer: