1 kg kycklingfilé
grillkrydda
2 msk ketjap manis
1 msk kycklingfond
½ litet vitkålshuvud
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt knaperstekt bacon
200 g färskost
1 dl crème fraîche
2 dl tacosås
1 paket tacokrydda eller valfri mängd hemgjord tacokrydda
riven mozzarella eller annan ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Strimla kycklingfilén och stek klar. Krydda med grillkrydda, ketjap manis och kycklingfond.
- Lägg åt sidan i en stor skål.
- Skiva lök, vitkål och paprika, fräs mjuka i smör tillsammans med riven vitlök.
- Lägg i samma skål som kycklingen.
- Knaperstek bacon i annan panna. Lägg i skålen och rör ihop kyckling, vitkål, lök, bacon med färskost, crème fraîche, tacosås och tacokryddor och låt allt blanda sig väl.
- Lägg ner allt i en smord, ugnssäker form och fördela osten över.
- Gratinera i ugnen i ca 25 minuter tills osten fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar