söndag 4 juni 2017

Vegetariska burgare


2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
400 gram svarta bönor (1 burk, ca 2,5 dl)
3 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 ägg
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
salt
peppar

Gör så här:
  1. Rosta pumpafrön och solros frön i en stekpanna (utan olja). Rosta så de får en ganska mörk färg utan att bli brända. Lägg åt sidan. 
  2. Hacka lök och vitlök. Stek i lite olja tills löken börjar att mjukna, ska ej få färg. 
  3. Mixa havregrynen till ett mjöl. Lägg åt sidan. 
  4. Mixa bönorna i en mixer till en puré. Häll i hälften av den stekta löken och mixa lite till. Häll i de rostade fröna och mixa en liten stund (fröna ska mest bara dela på sig, man ska fortfarande kunna se delar av frön).
  5. Blanda slutligen i (inte mixa) resten av löken, havregrynen, ägget, paprikapulver, oregano och salt och peppar. Smaka av. 
  6. Forma 6 burgare (lättast i en hamburgerpress om du har en sådan) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
  7. Baka i ugnen 175 grader i ca 15 min. 
  8. Servera med hamburgerbröd, grönsaker, picklad rödlök och aioli med parmesan och gräslök

Inga kommentarer: