1 stor eller 2 mindre sötpotatis (ca 400 gram)
2 msk potatismjöl
rapsolja
flingsalt
Gör så här:
- Skala potatisen och skär den i stavar.
- Lägg stavarna i en bunke och täck med kallt vatten. Låt ligga i minst 40 minuter.
- Sätt ugnen på 210 grader.
- Häll av vattnet och torka av potatisen lite lätt med hushållspapper.
- Lägg över potatisen på ett fat eller på köksbänken och pudra med potatismjöl.
- Blanda med händerna så alla stavar täcks med mjöl. Ringla lite rapsolja över.
- Placera potatisstavarna på en bakplåtsklädd plåt. De ska inte ligga nära varandra utan rada upp dem. Annars blir de inte krispiga.
- Baka mitt i ugnen i 35-40 minuter. Vänd potatisen en gång efter ca 30 minuter. Serveras genast med flingsalt på!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar