söndag 28 maj 2017

Kycklinglasagne med bacon och fetaost


400 g kycklingfilé
1 pkt bacon, 140 g
olivolja
lasagneplattor, torkade
200 g fetaost
2 dl riven ost

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 st burk krossade tomater, 400 g
1 tärning hönsbuljong
1 msk oregano torkad
flingsalt
nymald peppar

Vit sås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 krm muskot malen
flingsalt
nymald peppar

Gör så här:
  1. Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, buljongtärning och oregano. Koka under lock 15–20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vit sås: Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget och sjud 5–10 minuter. Rör om då och då så att såsen inte bränner vid. Smaka av med muskot, salt och peppar.
  3. Putsa och skär kycklingen i små bitar. Strimla baconet. Stek kyckling och bacon i en stekpanna med lite olja. Krydda med grillkrydda, salt och peppar.
  4. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, kyckling och bacon, smulad fetaost och tomatsås. Börja och avsluta med vit sås. 
  5. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen, 200 grader, 40–45 minuter.

Inga kommentarer: