måndag 28 mars 2016

Pasta pesto


500 g pasta, t ex tagliatelle eller färsk pasta (gärna i olika färger)
1 dl cashewnötter
1 dl jordnötter
2 klyftor vitlöksklyftor, pressade
1/2 dl parmesanost, finriven
100 g lagrad ost, riven (till exempel parmesanost)
1 dl olivolja
3/4 dl vatten
1 kruka färsk basilika
salt
svartpeppar, nymald

Garnering: 
några soltorkade tomater

Gör så här:
  1. Koka upp pastavatten med salt.
  2. Mixa cashew- och jordnötter, vitlök, 
ost, olja, vatten och basilika med stavmixer eller i en matberedare. 
Mixa inte för länge om du gillar crunch.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet, häll 
av resten.
  5. Blanda pesto, pasta och kokvatten 
i pastakastrullen. Låt allt bli genomvärmt.
  6. Häll upp pastan på ett stort serveringsfat.
  7. Grovhacka de soltorkade tomaterna och strö över pastan. 

Inga kommentarer: