onsdag 27 januari 2016

Köttbullar i gräddig tomatsås


Köttbullar:
1 kg köttfärs
1 dl havregryn
1 dl mjölk
2 ägg
4 tsk lökpulver
2 tsk malen paprika
salt och svartpeppar

Tomatsås: 
1 burk finkrossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk grönsaksfond
1 msk oxfond
1 tsk srirachasås (eller annan stark chilisås)
3 dl grädde
1 burk hela champinjoner
salt och svartpeppar

Gör så här:
  1. Blanda köttfärsen med övriga ingredienser till köttbullarna. Rulla till lagom stora köttbullar. 
  2. Stek i panna med smör tills de är helt genomstekta.
  3. Slå på tomatkross och tillsätt resten av ingredienserna under omrörning. 
  4. Sänk värmen och låt småputtra under tiden som du kokar spaghetti. 
  5. Smaka av såsen med salt och peppar. 
  6. Servera tillsammans med spaghetti, finhackad basilika och röd paprika.

Inga kommentarer: