![]() |
Bild- och receptkälla |
800 gram (mjölig) potatis
4 vitlöksklyftor
1 msk oregano
1 tsk salt
nymald peppar
200 gram fetaost
4 ägg
250 gram ricottaost
1 dl standardmjölk eller grädde
2 dl riven ost
kalamataoliver
lite smulad fetaost till garnering
Gör så här:
- Skala potatis och skiva tunt. Hacka vitlöken.
- Blanda potatis, vitlök, oregano, salt, peppar och smula fetaost i en stor bunke och blanda om.
- Häll över blandningen i en rund form med löstagbar botten.
- Vispa ihop ägg, ricotta och mjölk och häll över potatisblandningen. Slå försiktigt i bänken och peta lite med en kniv så äggstanningen fördelas ner i formen.
- Strö över riven ost.
- Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen 75–90 minuter. Känn med en sticka att potatisen är mjuk.
- Låt vila minst 10 minuter innan serverering.
- Smula lite fetaost över tårtan och garnera med kalamataoliver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar