tisdag 14 april 2015

Grekisk potatistårta

Bild- och receptkälla

800 gram (mjölig) potatis
4 vitlöksklyftor
1 msk oregano
1 tsk salt
nymald peppar
200 gram fetaost
4 ägg
250 gram ricottaost
1 dl standardmjölk eller grädde
2 dl riven ost
kalamataoliver
lite smulad fetaost till garnering

Gör så här:
  1. Skala potatis och skiva tunt. Hacka vitlöken.
  2. Blanda potatis, vitlök, oregano, salt, peppar och smula fetaost i en stor bunke och blanda om.
  3. Häll över blandningen i en rund form med löstagbar botten.
  4. Vispa ihop ägg, ricotta och mjölk och häll över potatisblandningen. Slå försiktigt i bänken och peta lite med en kniv så äggstanningen fördelas ner i formen.
  5. Strö över riven ost.
  6. Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen 75–90 minuter. Känn med en sticka att potatisen är mjuk.
  7. Låt vila minst 10 minuter innan serverering.
  8. Smula lite fetaost över tårtan och garnera med kalamataoliver.

Inga kommentarer: