söndag 15 mars 2015

Vitlöksbröd grand deluxe

Bild- och receptkälla

1 limpa franskbröd eller grekiskt lantbröd
100 g smör
3 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar
1 dl hackad persilja
2 rejäla nävar riven ost, gärna smakrik

Gör så här:
  1. Rör ihop rumsvarmt smör med vitlök och salt och peppar. Ha i hackad persilja och blanda om. 
  2. Skär brödet diagonalt åt ena hållet och sen diagonalt på andra hållet så att det blir som "brödtappar". 
  3. Bred på vitlökssmöret och se till att det hamnar vitlökssmör mellan alla "tapparna". Strö över rikligt med riven ost.
  4. Grädda i ugnen i 225 ° tills osten fått fin färg. 
  5. Låt gärna brödet svalna lite så att det är ljummet när ni ska äta det.

Inga kommentarer: