söndag 15 mars 2015

Potatisgratäng med gorgonzola och päron


500 g potatis
2 fasta päron
1 liten purjolök
100 g gorgonzola
2 dl riven västerbottensost
3 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk malen muskot
smör till formen
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär päronen i tunna skivor. Ansa och strimla purjolöken fint.
  3. Varva potatis, päron, purjolök, salt och peppar i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
  4. Mixa ostarna med grädde, ägg och muskot med stavmixer eller i matberedare. Häll blandningen i formen.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna något innan servering.

Inga kommentarer: